Saturday, June 7, 2014

Η Ε' τάξη με την Δασκάλα Βάγια Μουτσιούνα και τον Διευθυντή Ελευθέριο Μπαλή (Δημοτικό Σχολείο Αργυράδων) - 06.06.2014

21ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2014




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

21ος Μαθητικός Διαγωνισμός 2014 για τη διατήρηση και προβολή της τοπικής ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης της νότιας Κέρκυρας στη μνήμη του Γιατρού Δημητρίου Γ. Γκούση (Μπέη) και της συζύγου του Σοφίας, από τις Αναπλάδες.
Στη Λευκίμμη, για τρεις δεκαετίες, έδρασε ο ιατρός Δημήτριος Γ. Γκούσης, ο οποίος, με την υποστήριξη της συζύγου του Σοφίας, υπηρέτησε ευσυνείδητα την τοπική κοινωνία, με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα. Η μνήμη τους παραμένει ζωντανή στη συνείδηση των παλιών Λευκιμμιωτών. Οι νεότεροι μαθαίνουν για τη δράση και το ήθος τους, μέσα από τη δραστηριότητα των απογόνων τους, οι οποίοι έχουν θεσπίσει από το 1993 τη διεξαγωγή μαθητικών διαγωνισμών στη Νότια Κέρκυρα.
Σκοπός είναι να εθίσουν τους συμμετέχοντες στην ερευνητική διαδικασία και την εργασία προς όφελος του τόπου τους, όπως και να προτρέψουν τους μαθητές στη γνώση, στο σεβασμό και στη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς της νότιας Κέρκυρας. 

Διεξάγεται με τη συνεργασία της Ε’ τάξης του 1oυ Δ.Σ. Κορισσίων – Αργυράδων



Θέμα:  
«Η διαχρονική συμβολή της λιμνοθάλασσας  Κορισσίων  στον τρόπο διαβίωσης   και στη διατροφή των κατοίκων της γύρω περιοχής»

Συμμετοχή: μαθητές της Ε΄ τάξης Δημοτικού.

No comments:

Post a Comment